DNV GL Česká republika

Workshop požadavky nové normy FSSC 22000 verze 4.0

FSSC training DNV GL

Ke konci roku 2016 publikoval majitel schématu FSSC verzi 4 certifikační normy FSSC 22000. Nové vydání bylo organizováno a řízeno FSSC 22000 a vedeno Advisory Committee a Board of Stakeholders. Je výsledkem 14ti měsíčního globálního procesu konzultace s klíčovými zainteresovanými stranami včetně představitelů průmyslu, certifikačních a akreditačních orgánů, tréninkových organizací a vlád.

Klíčové změny zahrnují zavedení neohlášených auditů, prevenci záměrné kontaminace produktu, kritických neshod a rozšíření rozsahu certifikace o transport a skladování, služby/catering a maloobchod/velkoobchod.

Od 1.1.2018 musí být všechny společnosti certifikovány již dle nové verze.

Cíl workshopu


Seznámit účastníky kurzu s novými požadavky 4.vydání normy FSSC 22000 a jejich aplikace v praxi.

Obsah kurzu


  • Řízení servisních služeb
  • Značení potravin
  • Obrana potravin
  • Falšování potravin: omezení podvodů s potravinami a zavedení aktivního opatření na ochranu potravin prostřednictvím cílených opatření pro bezpečnost výrobků
  • Řízení alergenů
  • Monitorování prostředí
  • Používání loga
  • Neohlášené dozorové audity
  • Nejčastější zjištění  při auditování  ISO 22000:2005 a FSSC

Pro koho je kurz určen?


Pro manažery kvality a všechny pracovníky, zapojené do procesu implementace nových požadavků normy. Základní/vstupní informace pro interní auditory FSSC . Pro všechny, kdo mají zájem získat informace o situaci v systému řízení bezpečnosti potravin v potravinářském průmyslu.

Klíčové změny zahrnují zavedení neohlášených auditů, prevenci záměrné kontaminace produktu, kritických neshod a rozšíření rozsahu certifikace o transport a skladování, služby/catering a maloobchod/velkoobchod.

Od 1.1.2018 musí být všechny společnosti certifikovány již dle nové verze.

Cíl workshopu


Seznámit účastníky kurzu s novými požadavky 4.vydání normy FSSC 22000 a jejich aplikace v praxi.

Obsah kurzu


  • Řízení servisních služeb
  • Značení potravin
  • Obrana potravin
  • Falšování potravin: omezení podvodů s potravinami a zavedení aktivního opatření na ochranu potravin prostřednictvím cílených opatření pro bezpečnost výrobků
  • Řízení alergenů
  • Monitorování prostředí
  • Používání loga
  • Neohlášené dozorové audity
  • Nejčastější zjištění  při auditování  ISO 22000:2005 a FSSC

Pro koho je kurz určen?


Pro manažery kvality a všechny pracovníky, zapojené do procesu implementace nových požadavků normy. Základní/vstupní informace pro interní auditory FSSC . Pro všechny, kdo mají zájem získat informace o situaci v systému řízení bezpečnosti potravin v potravinářském průmyslu.

Kontaktovat

Poslat email